Publicerad 2018-09-05

Ledig tjänst – programansvarig

Är du intresserad av miljö och hållbarhet i bred mening? Vill du påverka och driva förändring genom att forskning och vetenskap omsätts till nytta för samhället? Har du en samhällsvetenskaplig bakgrund?

I rollen som en av Mistras programansvariga kommer du att genom egen analys och omfattande omvärldsbevakning, bl.a. i form av dialog och möten med forskare, företag, myndigheter och organisationer, identifiera idéer och förslag till nya forskningssatsningar. Intressanta förslag vidareutvecklas. Detta görs vanligen genom att du som programansvarig anlitar en internationell beredningsgrupp som gör en analys av forskningsområdet och en eventuell satsnings miljöstrategiska betydelse. Baserat på analysen fattar därefter Mistras styrelse beslut om huruvida en utlysning ska göras.

Mistra utlyser finansiering av forskningsprogram inom angelägna områden, cirka två utlysningar årligen. Målet är att forskning på högsta vetenskapliga nivå ska komma till praktisk användning inom företag, förvaltningar och frivilligorganisationer. På det sättet ska Mistras investeringar bidra till en hållbar utveckling och ökad svensk konkurrenskraft.

Som programansvarig sitter du som adjungerad ledamot i programmens styrelser och har löpande dialog med programmens ledning. Du kommer även vara med och ansvara för utvärderingar och kontinuerligt följa upp de olika programmen.
Du motiveras av att påverka och att driva förändring; att omsätta tankar och idéer till handling för att utveckla verksamheten och nå dess mål. Du förstår vikten av systemsyn och är nyfiken på andra vetenskapliga områden utöver det egna kompetensområdet.

Kontakt och mer information

Vill du veta mer om tjänsten och ansökningsprocessen, kontakta Martin Hellströmer på Michael Berglund Executive Research, martin.hellstromer@michaelberglund.se, 070-0732827

Sista ansökningsdag är 20 sept. Intervjuer kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

På denna sida kan du läsa mer om hur det är att driva ett Mistraprogram och här kan du läsa om hur ett Mistraprogram är organiserat.