Publicerad 2016-10-06

Mistra Future Fashion finansierar hållbara idéer

Har du en idé om hur modeindustrin kan ställa om och blir mer cirkulär och hållbar? Då finns nu möjlighet att få stöd av Mistra Future Fashion som efterlyser bra projekt att finansiera som kan bidra till forskningsprogrammets arbete.

Mycket är på gång för att göra modeindustrin hållbar, både i Sverige och resten av världen. Framstående forskare och ledande modeföretag arbetar för att hitta vägar mot ett mer cirkulärt mode som förbrukar mindre resurser. Men Mistra Future Fashion tror att det finns många fler som har bra idéer för hur branschen kan ställa om. Därför efterlyser forskningsprogrammet banbrytande projekt som de är villiga att satsa resurser på.

Kan ge upp till 600 000 kr

Ansökningstiden är fram till 30 november 2016 och fokusområden som prioriteras är digitalisering, implementering samt uppskalning av tjänster. De bästa idéerna kan få nära 600 000 kronor. De sökande kan komma från universitet, forskningsinstitut eller industri samt Mistra Future Fashion befintliga partners.

Inom Mistra Future Fashion arbetar forskare tillsammans med aktörer från modebranschen kring hur det går att designa för en cirkulär ekonomi, hur en mer hållbar cirkulär leverantörskedja kan främjas, hur användare kan fås att agera hållbart och hur återvinningen av textil kan öka.