Publicerad 2018-09-26

This post is also available in English

Modebranschens hållbarhetspris kan hamna hos Mistra Future Fashion

Tidningen Habit delar varje år ut pris till modebranchens ledande aktörer. I år är Mistra Future Fashion nominerade till ”Årets hållbarhetspris”.

För tolfte året i rad prisar modebranschtidningen Habit branschens toppskikt. Tillsammans med ett sextiotal experter har Habit utsett 35 finalister i 11 kategorier. En av dem är Mistra Future Fashion.

– Det är fantastiskt att kunna lyfta fram modebranschens alla yrkesgrenar, från designers till butikssäljare. Inte minst i tider när många har det tufft. På Habit Modegalan möts modets fixstjärnor, men också doldisarna, alla som får det komplexa modesystemet att snurra, säger Katarina Angelin, Habits chefredaktör.

De flesta kategorierna handlar om att premiera företag för deras design eller säljförmåga. Ett av priserna avviker dock lite från mängden och det är ”Årets hållbarhetspris”.

Här är det istället nytänkande inom hållbarhetsområdet som premieras.

Mistra Future Fashion är en av de nominerade. Juryns motivering är:

”Ett sant hållbart mode behöver visioner och innovationer. Genom att samla nytänkande projekt över hela modekedjan, och ur alla hållbarhetsmässiga perspektiv, har det här skapats en unik och internationellt uppmärksammad forskningsorganisation. Nya rön, som kan förändra hur vi gör och bär mode redan i morgon, har gjort verksamheten angelägen för modebranschen i dag och för framtiden.”

Övriga nominerade i kategorin ”Årets hållbarhetspris” är:

  • Boob
  • Filippa K
  • Kavat
  • Swedish Stockings

Vem som får hållbarhetspriset, och de övriga tio priserna, avslöjas under en gala på Operaterassen den 1 november.

Text: Per Westergård